Over Aqualitat

Specialist verdeler van Pentair Aqua waterverzachters voor de doe-het-zelver of met installatie

Aqualitat is gespecialiseerd exclusief verdeler en installateur van de Pentair waterverzachters. Met onze Aqualitat techniekers over gans het land kunnen wij u dan ook lokaal ondersteunen. Zowel voor de kleine als grote waterontharders.

Pentair waterverzachter zelf of laten installeren?

Verschillende factoren spelen een rol in je beslissing of je al dan niet als doe-het-zelver aan de slag wil. Een overzicht van de belangrijkste beslissingsfactoren:

 

  • Plaatsing: een professionele Aqualitat installateur heeft kennis en ervaring in het vak voor het plaatsen van de Pentair waterverzachter. Zo ben jij verzekerd van een correcte plaatsing en goede werking van het systeem.
  • Advies: is het mogelijk om een Pentair waterverzachter te plaatsen? Welk type Pentair waterontharder is het meest geschikt voor jouw woning? … Onze Aqualitat vakman kan je perfect adviseren en bijstaan in het maken van de juiste keuzes.
  • Prijs: als doe-het-zelver moet je zelf al het installatiemateriaal aankopen (hoge kosten) en betaal je een btw-tarief van 21%. Maak je fouten, dan kunnen de herstellingskosten ook aardig oplopen. Zo komt het je achteraf vaak net zo duur uit als wanneer je de werken laat uitvoeren. Met een Aqualitat vakman geniet je bovendien van een verlaagd btw-tarief en ben je verzekerd van een correcte uitvoering van de werken.
  • Garantie: doe je de plaatsing zelf maar niet 100% correct, dan is het risico groot dat je bij eventuele problemen de garantie verliest. Laat je de Pentair waterverzachter installeren door een Aqualitat vakman, dan ben je verzekerd van garantie.
  • Tijd: als doe-het-zelver moet je zelf heel wat tijd en moeite spenderen aan de installatie. Een Aqualitat vakman kan de klus voor jou in ongeveer een uurtje klaren.
  • Onderhoud: onze Aqualitat installateurs zijn minder happig om een onderhoud te doen van een waterverzachter die ze niet zelf geplaatst hebben.

 

CONCLUSIE: Als we alle factoren tegenover elkaar afwegen, kunnen we concluderen dat het interessanter is om je Pentair waterverzachter te laten plaatsen door een professionele Aqualitat installateur. Zo ben je zeker van een correcte plaatsing en werking, kan je genieten van advies op maat én ben je verzekerd van garantie, een goed onderhoud en kwaliteit.

Nederlands (België)